Wijngek.TV afl 284 Op aanvraag: Minervois..

Vandaag een Pinot voor onder de 10€ en een wijn op basis van 100% carignan… Dank Bart voor je tip ! Hopelijk heb je er wat aan..

La Tour des Dames Pinot Noir via les Genereux
La Tour Boisé Carignan via Sauter Velp

3 Responses

  1. Sebastian says:

    He Sebas, leuk iets van de Minervois te zien, wist ik echt niets van, nu iets meer. (Ik was het trouwens niet met het verzoek). Lijkt me wat warm voor Pinot Noir, daar in Zuid-Frankrijk? Even doorgaan op de Pinot Noir, of ook wel de Blauburgunder, Pinot Nero. Ik was afgelopen weekend met een prettig gezelschap in een heel fijn restaurant in Leiden (Victor Russo) met een waanzinnige wijnkaart (een stuk of 360!). Een geweldige Blauburgunder 2012 van Muri-Gries uit Südtirol Italië gedronken. Heel doorzichtig, fris, licht en fruitig. Uitstekend bij de groenten en handgemaakte pasta. Goede voorjaarswijn. Wijngaarden liggen wat hoger in de heuvels. Is dat niet eens een leuk competitiethema? Een Italiaan (Südtirol), een Fransman (Bourgogne) en een Duitser (Rheinhessen of Baden, bijvoorbeeld Raddeck), kijken wie er wint. Geen hout natuurlijk. Maar dan kom jij natuurlijk met de 12 euro grens…. Zeer benieuwd wat je voor Pasen gaat proeven.
    Groet!

  2. Leuke ideeën Sebastian…! Klinkt goed dat Victor Russo, was er nog niet toen ik er woonde..De Muri Gries is te bestellen voor weinig via Televino.de..
    Groet,

    Bas

Leave a Reply


*